ESCOFET 1886 S.A. cat / esp / eng / deu / fra ÀREA PROFESSIONAL LOG IN
Usuari:

Siusplau, introdueix l’email amb el qual es va registrar.

ANAR
HOME
Escofet 1886
Investigació, creativitat i tecnologia per
al futur


ESCOFET és una indústria arrelada a Barcelona que fabrica i edita productes de qualitat i d'alta gamma en formigó arquitectònic i emmotllat. Líder al mercat gràcies a la seva llarga experiència, audàcia i visió de futur, Escofet s'ha convertit en el punt de trobada de l'avantguarda industrial i l'arquitectura contemporània.

La seva estratègia pionera d'anticipació a la demanda en interacció amb els projectistes, el lideratge en la investigació i la creació d'un vocabulari universal d'elements urbans, així com el seu precís servei de logística, són les claus del creixement i l'expansió internacional d'Escofet.

Des de la seva fundació, Escofet contribueix a millorar la qualitat de vida i l'imaginari dels ciutadans. Empra un gran component d'innovació i criteris constructius que han obert nous camins en la creació de l'espai urbà i l'edificació, explotant la millor tecnologia aplicada a l'excel·lència del formigó, que s'estén també a altres materials.

Escofet impulsa la creació d'un espai urbà atemporal i els seus productes romanen vigents gràcies al disseny rigorós, la universalitat en la seva aplicació i la seva estricta condició material, definint un vocabulari urbà relacionat amb la història i bolcat en el futur.


Innovació i treball
ESCOFET encarna una manera de treballar oberta i diferent. Ens basem en l'intercanvi multidisciplinari d’equips externs d'arquitectes, dissenyadors i artistes capaços de reinterpretar una i altra vegada cada procés i cada material, fins a obtenir els resultats que puguin posar a les nostres mans la capacitat de crear i difondre noves solucions.
La nostra experiència ens permet brindar tot el suport com a consultors especialistes en el desenvolupament de projectes de gran complexitat i oferir una resposta a mida. D'aquesta manera Escofet se situa en la intersecció arquitecte-projecte-producte. Un encontre que ofereix el millor avantatge competitiu per gestionar els esmentats projectes i estandarditzar peces singulars, per complexes que aquestes siguin, en un nou catàleg d'elements més estimulants i d'ús universal.

Protegir i promoure la innovació empresarial, no només des de la producció, sinó també des de la creació de valors intangibles com la cultura material i la imatge associada a la marca, constitueixen el paradigma d'Escofet.
Evolució del Logotip
1905, Josep Pascó 1932, Leo Zeller 1960, Alexandre Cirici 1974, América Sánchez 1992, América Sánchez
Cronologia
1886
Fundació de la companyia
Fundació de la companyia ESCOFET i FORTUNY, Societat Col·lectiva, per Jaume Escofet, dedicada a la fabricació de paviments. A aquesta societat segueix Escofet i Tejero. La companyia rep la Medalla d'Or a l'Exposició Universal de Barcelona de 1888.
1906
Els mosaics hidràulics del Modernisme.
+ llegir més
1916
La conquesta de l'espai urbà.
+ llegir més
1950
El formigó canvia el rostre de la ciutat.
+ llegir més
1970
Les façanes s'obren a una nova tecnologia.
+ llegir més
1979
El mobiliari urbà mirall de la ciutat.
+ llegir més
1980
Un pas natural cap a la internacionalització.
+ llegir més
1992
Grans projectes, grans desafiaments.
+ llegir més
2001
El disseny i Escofet: una trobada inesgotable.
+ llegir més
2004
Presència i caràcter dels nous paisatges urbans.
+ llegir més
2010
Elements que creen paisatges.
+ llegir més
Qualitat & Coneixement
Aposta per
l'especialització
i la tecnologia
En l’actualitat, Escofet es manté en permanent evolució amb una política empresarial i editora substancialment similar, però revitalitzada i modernitzada en els termes que s‘expressen a continuació:

- Plantejament de la producció industrials i no artesanals. Al plantejament industrial s’afegeix una estratègia vinculada als serveis terciaris, relacionada amb el disseny, la investigació i el desenvolupament de producte per projectes especials d’arquitectura o paisatge urbà. En aquest sentit és important ressaltar que Escofet manté una doble línia d’actuació: per una banda de disseny i fabricació de peces estàndard i, per una altra, el disseny i fabricació de productes per projectes singulars.

- Tecnologia pròpia: El caràcter pioner dels seus productes ha estat sempre sustentat per successives adaptacions del sistema tecnològic de l’empresa.

- Del paviment al subsistema: Si Escofet treballava inicialment en el territori del revestiment d’interior o d’exterior, en la actualitat, els seus productes constitueixen elements intrínsecs al sistema constructiu en l’arquitectura i equipament urbà (façanes i mobiliari urbà).
- Política de fusió art-indústria: Definició dels seus productes en col•laboració amb arquitectes i dissenyadors. L’esdevenir del temps ens impulsa cap a una especialització en la qual les companyies permuten el paper de simples subministradors d’elements urbans pel de consultors especialistes en el desenvolupament de projectes de creixent complexitat. En aquesta situació, Escofet s’emplaça en la intersecció arquitecte-projecte-producte, amb el millor avantatge competitiu, per gestionar aquests projectes i estandarditzar peces singulars, per complexes que siguin, en elements d’ús universal.
Responsabilitat i
Sostenibilitat
Compromís amb l’entorn
i amb les persones
Durant tota la seva història ESCOFET 1886 S.A. ha treballat amb els criteris i principis de respecte al Medi Ambient, la Seguretat i la Salut en el treball, i la Qualitat com a cultura d'empresa. Aquesta filosofia d'empresa l’ha portat a integrar dins de la seva organització un sistema de Gestió Medioambiental culminat el 2005 amb el seu certificat segons la Norma ISO 14001 per part d'AENOR.

Seguint amb el seu afany de millora contínua, l’any 2008 ESCOFET 1886 S.A. va començar a integrar dins d'aquest sistema organitzatiu un sistema de Gestió de la Seguretat i de la Salut a la feina segons la Norma OHSAS 18001, finalitzant aquest procés amb la certificació l'any 2010. La integració dins de l'empresa d'aquestes noves necessitats requerides per la societat i pel Medi Ambient demostra el compromís i la voluntat d'ESCOFET 1886 S.A. de continuar millorant i aportant un valor afegit als seus productes de cara a les persones i a l'entorn.
CERTIFICATS D'EMPRESA
Materials i Motlles
Investigació i Innovació
El disseny industrial desenvolupat a Escofet comporta l'audàcia constant de forçar les possibilitats del formigó com a material i el seu procés productiu, des de peces de senzilla manufactura (esglaons, vorades, etc.), fins als elements més singulars. El seu desenvolupament es realitza sota l'acció coordinada d'un dissenyador i dels seus tècnics. Per això, el mètode de producció participa de la base conceptual del projecte.

Cada entorn requereix una aproximació diferent, d’aquí que Escofet treballi amb una Carta de Materials àmplia (formigó emmotllat, fosa d'alumini, acer inoxidable, acer Cor-Ten, fusta, vidre i plàstic) sempre investigant i innovant per aconseguir la millor qualitat en textures i colors amb uns acabats artesanals que incorporen gran valor.

El producte concebut com a objecte industrial requereix una tecnologia pròpia de motlles d'alta qualitat. Per a la seva fabricació utilitzen acer, polièster reforçat amb fibra de vidre, elastòmers i fusta segons la morfologia de les peça i la producció prevista. Externament els motlles incorporen una armadura metàl·lica per suportar el pes i els esforços en el procés d'ompliment, manipulació i desmotlle. El banc modular Naguisa és un bon exemple: el seu contorn curvilini manifesta les possibilitats il·limitades de models i motlles per a la producció de geometries complexes.
Seu
d'Escofet
ESCOFET 1886 SA
Oficina central i producció
Polígono Industrial La Torre
Montserrat 162
E 08760 Martorell
Barcelona - Espanya
T.00 34 93 773 71 50
F.00 34 93 773 71 66
info@escofet.com
www.escofet.com
Coordenadas GPS
Latitud 41º 29’ 18.70’‘ (N)
Longitud 1ª 54’ 53,29’’ (E)
Localitza a Google Maps
Estructura
de l'Empresa
Ramón Farré-Escofet. President
Andreu Gomá. Director General agoma@escofet.com
Ana Lorente. Directora d'Administració i Sistemes alorente@escofet.com
Enric Pericas. Director d'Elements Urbans epericas@escofet.com
Daniel Narváez. Director Comercial dnarvaez@escofet.com
Jorge Requeno. Director Tècnic jrequeno@escofet.com


ÀREA MANAGER ESPANYA:
Daniel Narváez (BCN) dnarvaez@escofet.com
Cesar Pinilla (MAD) cpinilla@escofet.com


ÀREA MANAGER FRANÇA:
Frederic Hierundie fhierundie@escofet.com


ÁREA MANAGER ITÀLIA:
Vicenç Ysamat vysamat@escofet.com
Xarxa
d'Escofet
FAD
Foment de las Arts i del Disseny

www.fadweb.org
ADI-FAD
Associació de Disseny Industrial del FAD

www.adifad.org
ANDECE/ANfhARQ
Asociación Nacional de fabricantes de fachadas de hormigón Aquitectónico

www.panelarquitectonico.org
www.andece.org
AMEC/AMEC URBIS
Asociación Española de Fabricantes de Equipamiento Urbano

www.amec.es
GREMI DE PREFABRICATS
I DERIVATS DEL CIMENT
DE CATALUNYA

www.gremiprefabricats.com
Cruz y Ortiz
Antonio Cruz i Antonio Ortiz són dos arquitectes que han sabut unir el seu geni per obrir nous camins abocats a una sensibilitat universal. Els do...veure més
Emilio Tuñón
Emilio Tuñón Álvarez també va néixer a Madrid el 1959, i es va titular com arquitecte a l´Escola Tècnica Superior d´Arquitectura de la Universitat...veure més
Panot Poblenou
El disseny de Mariscal reinterpreta el paviment d'Antoni Gaudí proposant igualment un sol model i format hexagonal. L'objectiu és crear un paviment continu on les ...Veure més
Niu
NIU és un element urbà polivalent. L´aparent simplicitat formal d´un anell de formigó de 230 centímetres de diàmetre amaga una gran versatilitat funcional. Niu és ...Veure més
Ful
Les lluminàries FUL es componen d´una sèrie de columnes de secció troncocònica i d´altura i curvatura variables que permeten una gran llibertat d´orientació i un r...Veure més
Parc arqueològic Castell Calafell
Fa ja uns anys es va dur a terme la restauració del Castell de Calafell. No obstant això, altres excavacions realitzades extramurs del castell van revelar un impor...Veure més
Remodelación Crta. NII - Montgat
El projecte de remodelació del sector de la carretera N-II que passa pel nucli urbà de Montgat, suposa una actuació exemplar d´un tàndem de col•laboracions mútues ...Veure més
Diagonal Mar
El parc Diagonal Mar és un gran espai verd de 14 hectàrees, que s'estén entre la ciutat consolidada i el mar. Orgànic en les seves traces sinuoses i oníric en els ...Veure més

© Escofet 1886 S.A. 1997-2012
CRÉDITS
AVÍS LEGAL
PRIVACITAT
All rights reserved.
Actualitzat 14.06.2018
Nantes
Cadires i Bancs
Bancs sense Respatller
Elements de Paisatge
Paviments
Seients
Taules
Jardineres
Fonts
Papereres
Lluminàries
Mobilitat
Escocells
Plaça de la Gardunya - Escola Masana
Paisatge Urbà
Formigó Arquitectònic
Paviments
Productes en Museu
Llistat d'Autors
Notícies
Cultura Escofet
Cronologia
Museu
Premis
Activitats
Premsa
Publicacions
Descàrregues
Certificats d'Empresa
Carta de Materials
Contacte
Distribució
Estructura d'Empresa